★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT
Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret
Bliv medlem og få 500p i velkomstbonus
Japanske knive har et karakteristisk udseende og et højpræcisionsblad, som er formet af Japans unikke madkultur. De er især kendt for deres høje ydeevne, holdbarhed og skarphed.
Her vil du kunne finde et stort udvalg af de bedste japanske knive fra højt værdsatte mærker og designere.
Der er flere karakteristikker, som adskiller japanske knive fra vestlige knive.
De fleste japanske knive har et enkelt-slebet blad. Dette betyder, at de kun er vinklet på den ene side, i modsætning til vestlige knive, som typisk tapers symmetrisk på hver side. Enkelt-slebne knive kræver mere pleje og ekspertise.
En anden karakteristik, der adskiller en japansk kniv, er skarpheden og holdbarheden af deres blad. Generelt er stålet, der bruges til japanske knive, hårdere end stålet, der bruges til vestlige knive. Hårdere stål gør en kniv en smule mere skrøbelig, men de holder en skarp kant længere.
Japanske knive er også normalt specialiserede til en bestemt opgave, hvilket betyder, at de har tendens til at holde længe.
Her hos Nordic Nest vil du kunne finde designer japanske knive fra nogle af de bedste japanske knivmærker.
Der er flere typer af japanske knive, som er velegnede til forskellige formål. Her er et par af de almindelige typer af japanske knive med deres specifikke anvendelser:
Det er vigtigt at passe ordentligt på din japanske kokkekniv for at holde den i god stand, så du kan bruge den i mange år fremover.
Visse typer af japanske knive bør kun bruges med skærebrætter lavet af specifikke materialer for at undgå at beskadige bladet, så det er vigtigt at tjekke dette, før du bruger din japanske kniv.
For at holde bladet på dine japanske knive skarpere længere, opbevar dine japanske køkkenknive i en knivblok eller på en magnetisk knivliste. At lade dem ligge løst i dine køkkenskuffer kan beskadige bladet og er derfor ikke anbefalet.
Japanske knive bør ikke vaskes i opvaskemaskinen, da dette kan medføre skader på bladets kant og også ændre materialets kemi. De bør i stedet vaskes forsiktigt i hånden umiddelbart efter brug med en mild opvaskemiddel. Det er vigtigt at tørre din japanske kniv af med et viskestykke efter brug.