★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT
Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret
Bliv medlem og få 500p i velkomstbonus
Filetknive kendetegnes ved deres tynde, fleksible blade, som er særligt velegnede til at fjerne ben og skind fra kød. De anvendes mest til præcis skæring af delikate kødtyper som fisk.
Her vil du kunne vælge fra et udvalg af professionelle filetknive i forskellige stilarter, fra specialiserede japanske filetknive til praktiske filetknive med ergonomiske håndtag.
Filetknive har ofte et svungent blad, som er et blad, der svagt buer opad fra håndtaget til spidsen. Dette design giver en større kurvet del eller "bug" af bladet, hvilket gør kniven ideel til præcis skæring eller flåning af fisk.
Filetknive med et svungent blad er perfekte til delikate snit og giver ekstra præcision, når skind skal adskilles fra vildt eller fisk.
I vores sortiment vil du kunne finde et stort udvalg af højkvalitets filetknive fra mange populære mærker.
Bladet på en fiskefiletkniv er generelt mellem 15 cm til 24 cm langt. Den bladlængde der vil være mest egnet til dit formål, vil afhænge af de typer af fisk du oftest tilbereder.
For maksimal komfort tilbyder mærker som Fiskars og Tefal praktiske og ergonomiske filetknivdesigns med et sikkert greb og blødt håndtag, der gør det nemt at filetere.
Med den korrekte pleje vil din filetkniv vare længere og forblive i fremragende stand. Det er derfor vigtigt at tjekke rengørings- og opbevaringsinstruktionerne fra leverandørerne.
Ikke alle filetknive tåler at gå i opvaskemaskinen, og nogle filetknive, for eksempel dem med træhåndtag, skal vaskes i hånden.
Det er bedst at tørre filetkniven direkte efter vask for at holde den i den bedste stand.
For at holde bladet på din filetkniv skarpt og i god stand anbefales det at opbevare den i en knivblok eller på en magnetisk knivliste. Undgå at opbevare den løst i din køkkenskuffe, da dette kan forårsage skade på filetknivens blad.