★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

BLIV MEDLEM - FÅ 50 KR. I RABAT

Log ind

KUN I DAG: 40% på stegepander & kogegrej fra Nordwik

Inspiration & Tips/Livsstil & Opskrifter/Vinter bucket list
Skandinavisk livsstil, der skal prøves: Skøjteløb på en sø, tag din korbo kurv og en termokande med kaffe og nyd en dag på isen.

Vinter bucket list - 17 svenske ting du kan prøve denne vinter

Efteråret kommer tidligt i Skandinavien, og vinteren banker snart på døren igen. Så hvad gør man her når solen forsvinder, og kulden gradvist sniger sig ind? Vi har 17 tips til dig, som kan hjælpe dig med at omfavne den skandinaviske livsstil hele året rundt!
Opdateret onsdag d. 8 januar 2025
Del artiklen

1. PÅ JAGT I SKOVEN ✔

Når sommeren kommer til ende, og bladene begynder at skifte farve på træerne, vil du her i Sverige finde de lokale i gang med den mest svenske af alle aktiviteter - at gå på jagt efter naturens lækkerier i skoven! Om de plukker blåbær, som vokser i overflod i skovene i syd, eller om de er på jagt efter kantareller, får du aldrig at vide, for svenskerne er som bekendt meget hemmelighedsfulde omkring deres bedste steder!

2. FORBERED ET TYPISK SKANDINAVISK FESTMÅLTID ✔

Hvad kunne være bedre end at bruge ingredienser som du selv har samlet i naturen eller regionale specialiteter, til at skabe en lækker ret? Prøv en klassisk skandinavisk ret som f.eks. svampe sauteret i smør, krydret med fløde, salt, peber og lidt persille, serveret på frisk toast - enkelt og lækkert! Eller lav en velsmagende fiskeret som stegt laks med dildkartofler eller de typiske kødboller.

Skandinaviske livsstilsting, som du kan prøve denne vinter - friske svampe til at stege og lægge på toast.

Forvandl dine friskplukkede svampe til en lækker topping til sprødt, friskbagt brød.

At lave noget typisk skandinavisk mad bør helt sikkert være på din vinterliste. Her kan du se en mand, der steger Köttbullar i Norden-panden fra Fiskars.

Lav noget typisk skandinavisk denne vinter - hvad med Köttbullar?

Den skandinaviske livsstil, du skal prøve denne vinter - skab et hyggeligt hjørne i stuen til børnene.

Skab hyggelige aktiviteter inden døre for dine børn, når vejret ikke tillader at være udenfor.

3. HYGGEAFTEN MED TÆPPER OG LEVENDE LYS ✔

Gør det rigtig hyggeligt derhjemme med bløde tæpper, varm te, levende lys og blød musik. En afslappende aften i sofaen med en god bog eller en serie er den ideelle måde at nyde den skandinaviske vinterstemning på.

4. BAG PEPPARKAKOR ✔

Pepparkakor, den svenske version af brunkager, fylder hylderne når julen nærmer sig. Hvorfor ikke prøve at bage dine egne?

5. VARM CHOKOLADE TIL BØRNENE ✔

Når al bagesjoven er overstået, og pepparkakorene er klar til at blive spist så skal der hygges i hulen med en kop varm chokolade og skumfiduser.

Skandinaviske livsstilsting, som du kan prøve denne vinter - Lav varm chokolade med børnene!

Lad børnene komme i gang med skumfiduserne, og pynt dem med chokoladesauce.

Skandinaviske livsstilsting, du skal prøve denne vinter - skøjteløb på en sø med en Korbo-kurv fyldt med en termokande og masser af uldtæpper.

Tag en termokande med brandvarm kaffe, et par krus og dine skøjter, og gå ud på isen, bare sørg for at tjekke at isen er tyk nok først!

Pak alt du behøver til sauna - en kropsbrøste, duftlys og diffuser, elegante duftende sæber og cremerog slap og nyd vinterdagen.

6. STÅ PÅ SKØJTER PÅ EN SØ ✔

7. SAUNA ✔

8. ET VINTERDYB I HAVET (HVIS DU ER MODIG NOK) ✔

9. NYD EN SKÅL TOMTEGRØD ✔

I lighed med den danske version risengrød, så kan Tomtegröt oversættes til julegrød. En traditionel del af julebordet Tomtegröt er en varm og trøstende ret, der serveres i tiden op til jul.

Ingredienser

  • 150 g kortkornede ris
  • 300 ml vand
  • ½ tsk salt
  • 750 ml mælk
  • 1 kanelstang
  • 2 spsk strøsukker
  • 15 g smør
  • Stødt kanel

Sådan gør du:

  • Kom ris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter under låg.
  • Tilsæt mælk og kanelstang. Varm blandingen op, indtil den er varm, men lad den ikke koge.
  • Læg låg på gryden, og lad den stå ved svag varme i ca. 30-45 minutter, eller indtil risene har absorberet hele mælkeblandingen.
  • Du bør nu have en tyk risgrød. Tilsæt sukker og smør, og rør rundt.
  • Server den lunken og drysset med kanel.

@despina2014

10. FYLD DIT HJEM MED STEARINLYS ✔

Er der noget mere hyggeligt end at tænde et lys som solen begynder at gå ned og nætternerne bliver længere og koldere? Atmosfæren og hyggelig belysning er vigtige aspekter i hjemmet i de lange kolde skandinaviske vintre. Bring mere hygge ind i dit hjem dette år med lys.

11. PAK DIG IND MED EN GOD BOG VED PEJSEN ✔

12. EN HYGGELIG VINTER PICNIC ✔

13. EN VINTERGÅTUR I SNEEN ✔

14. UDFORSK EN NY HOBBY

De lange vinteraftener er det perfekte tidspunkt at dykke ned i kreative projekter. I Skandinavien er strikning, hækling og vævning et elsket tidsfordriv, der giver afslapning og en følelse af at have opnået noget. Og så er det en god måde at lave betænksomme, håndlavede gaver på. Prøv at lave dit eget hyggelige tørklæde, et varmt tæppe eller stilfulde grydelapper til køkkenet - perfekt til at sætte et personligt præg på dit hjem eller til at give til dem, du holder af.

15. PRØV EN SVENSK LUSSEKATT ✔

Vi er sikre på, at du kender alt til den svenske tradition med at spise kanelbullar, men du vidste måske ikke, at når julen nærmer sig, bliver denne søde og trøstende bolle erstattet af noget lidt mere usædvanligt - den svenske Lussekatt eller safranbolle. Den er lavet på samme måde som kanelsnegle, men er fyldt med festlig smag og pyntet med rosiner.

Her kan du finde opskriften: Svenske kager: Kanelsnegle, Semlor og Lussekatter

16. TÆND ET LYS TIL FØRSTE ADVENT ✔

Nedtællingen til jul begynder den første advent i skandinavien. Det er almindeligt at tænde et lys på den første advent og de efterfølgende søndage der leder op til den store dag.

17. JULEBORD - DEN TRADITIONELLE JULEBUFFET ✔

I Sverige, og andre skandinaviske lande, er julebordet et festligt måltid der ikke bør gåes glip af omkring juletiden. Det består af en blanding af delikatesser såsom marineret sild, kødboller, Gravad laks, Janssons fristelse (kartoffelgratin), franske kartofler og meget mere. At spise sammen med familie og venner er en af højdepunkterne i perioden før jul.

Udforsk julebordsopskrifter her:Nordiske juleopskrifter

Foto: Angeliqa Daldorph, Elof Martinsson, Arabia, Irislight, Ester & Erik, @despina2014, Sagaform, @strikkeida, Design House Stockholm, Rörstrand, Villerox & Boch

Rebecca Sparling
Forfatter

PRØV MERE SKANDINAVISKE TING DENNE VINTER

SKANDINAVISK DESIGN TIL DIT HJEM
Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2002 - 2025 Copyright Nordic Nest AB