★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

Bliv medlem og få 500p i velkomstbonus

Log ind

BLACK WEEK 10-70% rabat på næsten alt*

Inspiration & Tips/Livsstil & Opskrifter/3 simple sommer kage opskrifter til din midsommer fejring fra svenske opskriftudvikler Baka med Frida
Her ses en fin flødekage sækket med friske hindbær og spiselige blomster ovenfra.

3 simple sommerkage opskrifter til din midsommer fejring

Frida Skattberg, også kendt som Baka med Frida (Bag med Frida), er en svensk opskriftsudvikler, kogebogsforfatter og ejer af den ekstra søde Instagram-profil @bakamedfrida. Med midsommeren lige om hjørnet har Frida lavet tre enkle opskrifter på sommerkager, som passer til din svenske midsommerfest - en marengskage, en citronroulade og en flødekage. Se opskrifterne nedenfor!
mandag den 1. juli 2024
Del artiklen

1. EN SOMMERLIG MARENGSKAGE MED FLØDE OG HINDBÆR

En sprød og let sej marengs med luftig flødeskum og friske hindbær er den perfekte sommerkageopskrift til din midsommerfest eller til enhver anden festlig lejlighed. Pynt kagen med friske bær efter eget valg for at forstærke sommerfølelsen. Frida siger, at denne enkle sommerkage vil glæde både unge og gamle.

Ingredienser (serverer 10):

Marengs:

  • 4 æggehvider
  • 170 g bagesukker

Fyld

  • 300 ml piskefløde
  • 250 g friske hindbær
  • Valgfrit: friske blomster til dekoration

Sådan gør du:

  1. Marengs: Start med at sætte ovnen på 150 °C, og beklæd en ovn med bagepapir, og sæt den til side.
  2. Pisk æggehviderne til en fast skum med en elpisker ved høj hastighed. Tilsæt derefter lidt sukker ad gangen under konstant piskning, og når alt sukkeret er tilsat, skal marengsen piskes i yderligere 5 minutter.
  3. Hæld marengsen ud på bagepapiret, og form den til en marengsbund, der skal være så stor, som du ønsker, min er ca. 25 cm i diameter.
  4. Sæt pladen midt i ovnen, og sænk varmen til 125 °C. Bag i ca. 60 minutter. Når den slipper papiret, er den færdig - løft den forsigtigt. Tag den ud, og lad den køle helt af.
  5. Placer kagebunden på et kagefad. Pisk fløden luftig, og top marengsen med fløde og friske bær. Pynt med friske, spiselige blomster.
Her kan man se flødefyldet blive spredt på en marengsbund.
Der spredes friske hindbær på marengskagen.

Dekorer din marengskage med friske jordbær for en simpel sommerkage der vil imponere dine gæster.

2. ROULADE MED CITRON OG FLØDE

En sød og let syrlig roulade med lemon curd og fløde er Fridas næste tip til enkle sommerkageopskrifter, som kan imponere dine gæster til midsommer. Den er hurtig at bage og rækker til mange gæster, når tiden er knap. Den fungerer perfekt med friske bær for ekstra luksus, siger Frida.

Ingredienser (til 10 personer):

Lemon curd:

  • 3 æg
  • 130 g bagesukker
  • 1 citron med skal
  • 100 ml citronsaft
  • 75 g smør ved stuetemperatur

Kagen:

  • 3 æg
  • 130 g bagesukker
  • 50 ml mælk
  • 100 g mel
  • 1 teskefuld vaniljeessens
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1 knivspids salt

Fyld:

  • 200 ml lemon curd
  • 200 ml flødeskum

Sådan gør du:

  1. Lemon curd: Start med at piske æggene let i en skål (helst af rustfrit stål). Rør derefter sukker, citronskal og citronsaft i.
  2. Nedsænk skålen i et vandbad, der simrer over middel varme.
  3. Varm massen op under konstant omrøring, indtil den bliver tykkere.
  4. Tag den af varmen, og rør smørret i under omrøring, indtil alt smørret er smeltet.
  5. Hæld den i et rengjort glas, og luk straks med et låg. Lad den køle helt af i køleskabet før brug.
  6. Kagen: Sæt ovnen på 225 °C, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker ved høj hastighed i ca. 5 minutter.
  8. Tilsæt mælken og de tørre ingredienser, og bland det sammen til en klumpfri dej.
  9. Fordel dejen på bagepladen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 5 minutter, til den er gylden.
  10. Tag den ud af ovnen, og drys lidt sukker over kagen, vend den ud på et nyt stykke bagepapir, så den gyldne side vender nedad, og dæk den til med et viskestykke, og lad kagen køle af.
  11. Fyld: Pisk fløden luftig. Fordel lemon curd over bunden, og fordel derefter forsigtigt cremen over curden. Rul sammen til en ret stram rulle fra den lange side. Læg den derefter på en serveringsbakke.
Her ses lemon curd og fløde rouladen inden den er blevet rullet sammen.

En luftig fløde og lemon curd er simple ingredienser der skaber en fantastisk sommerkage til midsommer.

Her vises det hvordan du kan bruge bagepapiret til at rulle din roulade.

Tip: brug bagepapir til at hjælpe dig med at rulle din roulade.

Her ses den færdige roulade på et fint dækket sommerbord.

En roulade – det er en perfekt simpel sommerkage opskrift til midsommer som der vil glæde alle dine gæster.

Et stykke er skåret ud af en lækker jordbærtærte.

3. FLØDEKAGE MED VANILJECREME OG JORDBÆR

Fridas næste sommerkageopskrift er en klassisk flødekage med et lille twist - i form af limemarinerede jordbær, som giver et skønt spark af syre. Ifølge Frida er det en utrolig god kage, som er den perfekte dessert til sommeren!

Ingredienser (til 8 personer):

Kagebund:

  • 6 æg
  • 250 g rørsukker
  • 80 g kartoffelmel
  • 80 g mel
  • 1 teskefuld vaniljeessens
  • 2 teskefulde bagepulver

Lime-marinerede jordbær:

  • 250 g friske jordbær
  • 1 spiseskefuld bagesukker
  • 1/2 teskefuld vaniljeessens
  • Skallen af en lime
  • 1 spiseskefuld friskpresset limesaft

Vaniljecreme:

  • 1 vaniljestang
  • 400 ml mælk
  • 85 g bagesukker
  • 4 æggeblommer
  • 4 spiseskefulde majsstivelse
  • 25 g smør

Fyld:

  • 300 g flødeskum
  • 1 teskefuld vaniljeessens
  • 200 g friske jordbær strimlet skal fra en lime

Pynt:

  • 400 ml piskefløde
  • 200 g jordbær

Sådan gør du:

  1. Kagebund: Start med at sætte ovnen på 175 °C, og beklæd en springform på 24 cm med bagepapir - høje kanter. Smør formen med smør og ristet kokos. Sæt den til side.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter de tørre ingredienser, og vend det forsigtigt sammen til en klumpfri dej.
  3. Hæld dejen i formen, og bag den i den nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter. Tag den ud, og lad den køle af, før den deles i tre separate lagkagebunde.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kog korn og stang sammen med mælk og sukker.
  5. Pisk æggeblommer og majsstivelse, indtil det er lyst og luftigt. Hæld derefter den varme mælkeblanding over de piskede æg under konstant piskning.
  6. Sigt det hele tilbage i gryden, og kog det sammen, til det er dejligt tykt. Tag gryden af varmen, og pisk så smørret i - rør konstant, indtil cremen er glat. Stil den derefter på køl, indtil den er helt afkølet.
  7. Lime-marinerede jordbær: Skyl og hak jordbærrene fint. Bland dem med de øvrige ingredienser, og lad dem trække i et par minutter.
  8. Montering: Læg en kagebund på et kagefad, og smør vaniljecremen på.
  9. Læg en anden lagkagebund ovenpå, og dæk med jordbær.
  10. Læg den sidste lagkagebund på, og dæk kagen med luftig flødeskum. Top med jordbær.
Flødetærten er ved at blive samlet.

Jordbær er et must for en svensk midsommer og denne sommerkage opskrift skal nok blive en favorit blandt dine gæster.

Her ses den færdige kage som er dækket af jordbær med riven limeskal ovenpå.

Riv limeskallen over jordbærrene for et frisk kick af syre, og det ser også fint ud.

Foto: Frida Skattberg

Opskrifter: Frida Skattberg

Linnéa Axelson
Forfatter

FRIDAS FAVORITTER

-

SKANDINAVISK DESIGN TIL DIT HJEM
Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB