GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

BLIV MEDLEM - FÅ 50 KR. I RABAT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

Log ind
Inspiration & tips/Livsstil & opskrifter/Festlig mad til sommerens havefest
Server noget festligt mad til din sommer havefest.

Festlig mad til sommerens havefest

Det dejlige sommervejr er endelig kommet, og det betyder masser af tid til at nyde solens varmende stråler i haven sammen med dem, vi holder af. Det betyder også masser af havefester og udendørs spisning, og i så fald får du brug for nogle festlige opskrifter på maden til din sommerhavefest.
mandag den 1. juli 2024
Del artiklen

1. PESTO-KARTOFFELSALAT

En klassisk kartoffelsalat er en selvfølge på menuen til enhver sommerfest i haven, men denne pestokartoffelsalat giver den klassiske ret et sommerligt middelhavstwist.

Ingredienser:

  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 spsk pesto
  • 4/5 store soltørrede tomater, finthakket
  • 900 g nye kartofler
  • 1 spsk. ristede pinjekerner
  • Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du:

  • Kog de nye kartofler i en gryde, til de er gennemkogte, hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af.
  • Blend cremefraiche og pesto sammen i en skål, tilsæt de hakkede soltørrede tomater, og kom derefter de afkølede kartofler i skålen, og rør rundt.
  • Tør rist pinjekernerne ved mellem lav varme (hold dem i bevægelse, da de let brænder på), og fordel nødder og frisk basilikum over salaten.

2. VÄSTERBOTTEN-TÆRTE

Västerbotten-tærte er en ægte klassiker på den svenske sommermenu. En enkel tærte lavet med syrlig västerbottenost og serveret med en forfriskende salat, som helt sikkert vil falde i publikums smag.

Ingredienser:

Tærtebund:

  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 2 spsk koldt vand

Fyld:

  • 3 æg
  • 250 ml fløde
  • 100 ml mælk
  • 300 g västerbottenost (kan erstattes af cheddar, hvis du ikke kan finde västerbotten)
  • En knivspids salt og peber efter smag.

Sådan gør du

  • Sæt ovnen på 200 grader
  • Gnid smør og mel sammen med fingrene, indtil det ligner brødkrummer.
  • Tilsæt vandet, og saml det til en dej.
  • Rul dejen ud, og læg den i en tærteform på 24 cm.
  • Stil fadet i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag den ud af køleskabet, og brug en gaffel til at prikke huller i dejen, og sæt den tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, lad den køle af, før du tilsætter fyldet.
  • Pisk æg, fløde, mælk, salt og peber sammen.
  • Bland osten i, og hæld blandingen i den afkølede tærtebund.
  • Bag i ovnen på midterste rille i 30 minutter, eller indtil tærten er gylden og boblende på toppen.

3. BOBLENDE SOMMERPUNCH

Hvad siger mere om en sommerlig havefest end en lækker, frugt punchbowl? Denne opskrift kombinerer de mest svenske af sommerens ingredienser i form af hyldeblomst og jordbær med frisk mynte, citron og en god dråbe mousserende vin.

Ingredienser:

  • 1 citron
  • 1 lime
  • En håndfuld frisk mynte
  • 200 g friske jordbær
  • 200 ml hyldeblomstdrik (koncentreret)
  • 750 ml mousserende vin

Sådan gør du:

  • Skær citron og lime i tynde skiver, og skær de fleste af jordbærrene i kvarte.
  • Pluk nogle mynteblade, og kom dem i en punchbowle sammen med frugten.
  • Hæld den koncentrerede hyldeblomstsaft og den mousserende vin over, og rør rundt.
  • Hvis du vil have en alkoholfri version, kan du erstatte den mousserende vin med bitter lemonade eller alkoholfri mousserende vin, hvis du foretrækker det.
  • Server med is og et jordbær som pynt.

Vi håber, at disse tips hjælper dig med at skabe en lækker sommerhavefest, som du vil huske.

Er du på udkig efter flere tips til drinks til din havefest? Du kan finde flere opskrifter her.

Fotografi: Angeliqa Daldorph

Styling: Sarah Moberg, Louise Candestam, Lara Zimmermann, Anna Magnusson, Linnéa Axelson, Rebecca Sparling

Rebecca Sparling
Forfatter

TIL DIN SOMMERFEST

Få 50 kr. i rabat på dit næste køb! Og samle point på dine køb som medlem i vores kundeklub.