GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

BLIV MEDLEM - FÅ 50 KR. I RABAT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

Log ind
Inspiration & tips/Livsstil & opskrifter/Sådan holder du en svensk midsommer fest
Nyd en rigtig svensk midsommer fejring, blå og hvide bord dekorationer er traditionelle som havspil skålen fra Scandi Living fyldt med jordbær.

Sådan holder du en svensk midsommer fest

Midsommer er en af årets mest fejrede højtider i Sverige. Efter en lang, kold og berygtet mørk vinter er solen og det varmere vejrs tilbagevenden anledning til store festligheder i vores nordlige nabolande. Denne højtid er fyldt med traditioner, og vi har 4 gode råd til dig, så du kan nyde den mest svenske af alle dage.
OPDATERET ONSDAG D. 17 MAJ 2023
Del artiklen
Hold en rigtig midsommer fest og lav blomsterkranse med hele familien.

Midsommer aktiviteter for hele familien

INDRET MED SOMMERBLOMSTER

Det ville ikke være midsommer i Sverige uden et hus fyldt med den søde duft af sommerens smukke blomster. Traditionelt plukker svenskerne sommerblomster og forvandler dem til borddekorationer og fine blomsterkroner, som man bærer hele dagen for at fejre dagen. Vilde blomster i hvidt og blåt er de mest traditionelle, men du kan vælge lige, hvad du har lyst til.

Hold en rigtig midsommerfest og hav det sjovt med at lave blomsterkroner.

Vælg dine blomster nøje, blå og hvid er traditionelt men du kan vælge lige det du vil.

Brug sakse eller rosensakse til at klippe dine blomster til en rigtig svensk midsommerfest.

Brug en køkkensaks eller en rosensaks til at klippe dine blomster til den perfekte længde til din blomsterkrone.

Sådan laver du din egen blomsterkrans:

  • Saks eller rosensaks
  • Tråd
  • Midsommerblomster efter eget valg, f.eks. marguerit, brudeslør og prærieklokke.

Sådan binder du din krone:

  • Vælg de midsommerblomster, du vil have, og sørg for at have dem lige ved hånden.
  • Lav en cirkel af ståltråden, og lav en løkke i den ene ende.
  • Vikl blomsterne rundt om ståltråden en ad gangen, eller lav små buketter af dem, hvis det gør det nemmere.
  • Sæt blomsterne fast med ståltråd, så stilkene er klemt mellem to snoede stykker af ståltråd.
  • Når du har dækket kransen, binder du den sammen ved at hægte den ene ende ind i den løkke, du tidligere har lavet. Juster størrelsen ved at sno tråden, indtil kransen passer perfekt!

Tip: Hvis du har blomster tilovers, kan du sætte dem i vaser på midsommerbordet eller sætte en lille buket på hvert bord.

På de køligere aftener ved en midsommerfest kan du pakke dig selv ind i en plaid fra Klippan Yllefabrik.

Midsommer aftener kan være kølige, pak dine gæster ind i Chevron ulplaiden fra Klippan Yllefabrik.

EN TRADITIONEL BORDDÆKNING TIL EN AUTENTISK SVENSK MIDSOMMERFEST

Midsommer handler om at spise udendørs i solskinnet. Traditionelt dækkes bordet med blåt og hvidt porcelæn med et strejf af rødt fra de sommerlige jordbær. Start med en sprød hvid dug og elegante glas. Vov at mikse og matche forskellige mønstre og stilarter, når det gælder dit porcelæn, så længe tonen er den samme, kan du være sikker på, at de vil supplere hinanden. I denne klassiske midsommerborddækning er det tidløse porcelæn Ostindia og Ostindia Floris fra Rörstrand blevet brugt til at skabe et strejf af elegance. Tilføj højde og grønt til bordet med nogle sommerblomster i vaser, og en strejf af farve fra skåle med årets første jordbærhøst vil helt sikkert glæde dine gæster.

Tilføj lidt interesse til midsommer bordet med en samling af vaser og blå og hvide blomster.

Tilføje højde til bordet med blå og hvide blomster og en samling af vaser.

DEN VIGTIGE MIDSOMMERMENU

Vi fejrer starten på årets mest frugtbare årstid, og intet midsommerbord kan undvære et udvalg af årstidens frugt og grønt. Du kan altid være sikker på at finde en salat lavet af de friskeste nye kartofler, dild, creme fraiche og purløg. Gravlax (en slags saltet laks) er også en nødvendighed, sammen med sill (syltede sild) og den osteagtige favorit Västerbotten-tærte, men piece de resistance er helt sikkert desserten med jordbærkage.

Find flere opskrifter til sommerens havefest her!

LAV EN MIDSOMMERKAGE MED JORDBÆR:

En simpel kage med lag af fløde og jordbær og en vaniljecreme er den perfekte sommerdessert.

Ingredienser til kagen:

  • 4 æg
  • 170 g granuleret sukker
  • 50 g mel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver

Til vaniljecremen:

  • 200 ml mælk
  • 2 spsk granuleret sukker
  • 1,5 spsk kartoffelmel
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljeekstrakt<br>

Ekstra ingredienser:

  • 200 ml piskefløde
  • 2 bakker friske jordbær<br>

Sådan laver du kagebundene:

  • Sæt ovnen på 175 grader.
  • Pisk æg og sukker sammen, indtil det er lyst og luftigt.
  • Bland de tørre ingredienser separat.
  • Sigt melblandingen ned i æggedejen, og rør det hele sammen, til det er glat.
  • Hæld dejen i en smurt form med aftagelig kant, ca. 24 cm i diameter.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter, indtil den er gyldenbrun, stik en kniv i kagen, hvis den kommer ren ud, er den færdigbagt. Lad den køle af.


Til fyldet:

  • Kom alle ingredienserne til vaniljecremen i en gryde, og pisk det godt sammen.
  • Varm forsigtigt ingredienserne op på komfuret, og sørg for at røre hele tiden.
  • Vaniljecremen skal blive tykkere, efterhånden som du varmer den op, og når den er blevet tykkere, skal du tage den af varmen og lad den køle af.
  • Pisk piskefløden i en separat skål, indtil den danner stive toppe.
  • Skær 1 bundt jordbær i skiver<br>

Sådan samler du kagen:

  • Skær lagkagebunden i tre lige store dele.
  • Smør et generøst lag vaniljecreme på den første lagkagebund.
  • Læg de skiveskårne jordbær på, så bunden er dækket, og top med flødeskum. Gentag med det næste lag.
  • Læg toppen tilbage på kagen, og fordel det sidste flødeskum på toppen.
  • Pynt med hele jordbær og blomster.
Et barn skærer den traditionelle midsommer jordbær kage.

Midsommer er en fejring af started af den mest frugtbare sæson årstid - er der en bedre måde at fejre det på end med en jordbær kage?!

OG TIL SIDST EN SKÅL!

Ingen midsommerfest kan være komplet uden det obligatoriske glas snaps eller tre. Snaps eller brændevin der serveres i snapse- eller shot glas, er en stærkt krydret alkohol, som drikkes til mange fester i Sverige, især til jul og midsommer. Det er en tradition, der går århundreder tilbage, og mellem retterne i midsommermiddagen vil man ofte høre en person annoncere starten på en snapsvisa eller en svensk drikkevise. Middagsgæsterne bryder derefter unisont ud i et vers af et hvilket som helst antal drikkeviser, før de tager et hurtigt shot snaps.

Fotografi: Angeliqa Daldorph

Rebecca Sparling
Forfatter

HOLD EN SVENSK MIDSOMMERFEST

Få 50 kr. i rabat på dit næste køb! Og samle point på dine køb som medlem i vores kundeklub.