★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

Bliv medlem og få 500p i velkomstbonus

Log ind

BLACK WEEK 10-70% rabat på næsten alt*

Inspiration & Tips/Livsstil & Opskrifter/3 lækre opskrifter på chokoladedesserter
Chokoladedesserter til nytårsaften fra Baka med Frida: Her kan du se Fridas chokoladekreationer samlet på ét billede - nytårskagen, chokoladekagen og chokoladecheesecaken.

3 lækre opskrifter på chokoladedesserter fra den svenske bageekspert Baka med Frida

Bagedronningen og influenceren Frida Skattberg, også kendt som "Baka med Frida", har taget Sverige med storm med sin succesfulde bageblog og bagebøger. Nu har Frida sammensat tre festlige chokoladedesserter til os, som er ideelle til dit næste middagsselskab - en chokoladefondant, en cheesecake og en overdådig hvid chokolade- og passionskage.
Mandag den 15. juli 2024
Del artiklen
Her kan du se en god chokolade fondant i en hvid ramekin fra Pillivuyt, en af Fridas chokolade dessert opskrifter.

En chokoladefondant er altid en vinder!

1 CHOKOLADEFONDANT MED KARAMEL I MIDTEN

Ingen fest ville være komplet uden en chokoladefondant til dessert, vel? Her i kombination med en karamel midte - en drømmekombination!

- Enkelt, festligt og fantastisk velsmagende. Du kan toppe med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis og nogle hindbær for at afbalancere sødmen, siger Frida.

Ingredienser til 4 fondanter:  

  • 150 g smør 
  • 200 g mørk chokolade 70%. 
  • 2 æggeblommer 
  • 2 store æg 
  • 65 g sukker 
  • 2 teskefulde kakao 
  • 2 spsk mel 
  • 4 spiseskefulde Dulce de Leche 

 Sådan gør du:  

  1. Sæt ovnen på 200 °C over/under varme, på smør og sukker i 4 ovnfaste ramekiner. 
  2. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret i en gryde ved svag varme. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. 
  3. Pisk æggeblommer, de to æg og flormelis luftigt. Rør chokoladeblandingen, mel og kakao i, og vær meget forsigtig med ikke at slå luften ud. Hæld blandingen i formene, og fyld dem til lige over halvdelen. Læg en stor spiseskefuld dulche de leche i midten af hver form, og dæk den med lidt mere dej. 
  4. Bag på risten i midten af ovnen. Tiden i ovnen varierer mellem 8-12 minutter, afhængigt af ovnen og formenes størrelse. De er færdige, når de begynder at hæve lidt i midten. 

2 CHOKOLADE-CHEESECAKE I ET GLAS

En cheesecake er en fast favorit ved festlige lejligheder, og en chokoladecheesecake er en smagsoplevelse som ingen anden!

- Det er en enkel dessert, som du kan lave på et par minutter. Blød, chokoladeagtig cheesecake og sprøde kiksekrummer, som ingen kan undgå at falde for, siger Frida.

Ingredienser til 4 portioner:  

  • 100 g mørk chokolade, 70%. 
  • 200 g flødeost 
  • 200 ml piskefløde 
  • 50 g flormelis 
  • 25 g kakao 
  • 8 Digestive kiks 
  • Friske hindbær til pynt 

 Sådan gør du:  

  1. Smelt chokoladen, og lad den køle af. 
  2. Pisk flødeost, fløde, flormelis og kakao glat og luftigt med en elpisker. Tilsæt chokoladen under konstant piskning, så du får en glat cheesecake-blanding. 
  3. Smuldr to kiks i hvert glas, og fordel derefter cheesecake-blandingen over kiksene. Pynt med hindbær. 
Baka med Frida til nytår – 3 festlige chokolade dessert opskrifter. Her kan du se Frida der hælder chokoladecreme i et Essence drikkeglas fra Iittala over Spillkum fra Paradisverkstaden.

Tip: Brug en sprøjtepose til at fordele cheesecakedejen jævnt i glasset.

3 FESTKAGE MED PASSIONSFRUGTCURD & HVID CHOKOLADESMØRCREME 

Slå dig løs med denne lækre kage til din næste fest! Den ultimative kage til at imponere dine gæster - for den er både nem og superlækker!

- Med noter af citron, passionsfrugt og hvid chokolade. Perfekt balance mellem syre og sødme. En kage til både voksne og børn, siger Frida. 

Ingredienser til 8 stykker: 

Kagebund: 

  • 6 æg 
  • 255 g bagesukker 
  • 80 g kartoffelmel 
  • 60 g mel 
  • 2 teskefulde vaniljesukker 
  • 2 teskefulde bagepulver 

 Passionsfrugt curd:  

  • 3 æg 
  • 130 g bagesukker 
  • 1 citron, saft og skal 
  • 100 ml citronsaft 
  • 75 g smør ved stuetemperatur 
  • 2 passionsfrugter 

 Smørcreme med hvid chokolade:  

  • 150 g hvid chokolade 
  • 150 g smør ved stuetemperatur 
  • 150 g flormelis 

 Sådan gør du:

Kagebund:  

  1. Start med at sætte ovnen på 175°C over-/undervarme, og beklæd en springform på 22 cm med bagepapir. Smør formen med smør, og drys med kokos. Sæt den til side. 
  2. Pisk æg og bagesukker hvidt og luftigt med en elpisker i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter de tørre ingredienser, og rør forsigtigt til en klumpfri dej. 
  3. Hæld dejen i formen, og bag den i den nederste del af ovnen i ca. 35-40 minutter. Tag den ud, og lad den køle af, før den skæres i tre lag. 

 Passion curd:  

  1. Pisk æggene let sammen i en varmebestandig skål. Rør derefter strøsukker, citronskal og citronsaft i. 
  2. Nedsænk skålen i et vandbad, der simrer ved middel varme. Varm curden op under konstant omrøring, indtil den tykner. 
  3. Tag den af varmen, og rør smørret og indholdet af to passionsfrugter i under omrøring, indtil alt smørret er smeltet. Hæld det i et rengjort glas, og luk straks med et låg. Lad den køle helt af inden brug. 

 Smørcreme med hvid chokolade:  

  1. Smelt chokoladen ved svag varme, og lad den køle af. 
  2. Pisk smør og flormelis ved høj hastighed med en elpisker i ca. 5 minutter. 
  3. Tilsæt chokoladen under konstant omrøring, til det bliver en glat smørcreme. 

 Montering:  

  1. Placer den første kagebund på kageopsatsen. Smør halvdelen af curden på, og læg derefter den næste kagebund på. Smør resten af curden på, og læg den sidste bund på. 
  2. Sæt kagen i køleskabet i mindst 30 minutter. 
  3. Tag den ud af køleskabet, og smør den med hvid chokoladesmørcreme. 
Baka med Frida til nytår – 3 festlige chokolade dessert opskrifter. Her spreder Frida Skattberg den lækre creme med en dejskraber og kagen er på Iittalas Kastehelmi kagefad.

Brug en dejskraber til at sprede cremen jævnt på kagebunden. 

Fotografi: Frida Skattberg; Opskrifter: Frida Skattberg 

Linnéa Axelson
Forfatter

REDSKABER TIL BAGNING

SKANDINAVISK DESIGN TIL DIT HJEM
Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB